Savjet za bezbednost Tutina traži zvanične informacije o eksploziji

Ponedeljak , 2018-04-16 | 15:44:21

Savjet za bezbjednost opštine Tutin najoštrije je danas osudio i zatražio hitnu reakciju državnih organa i dobijanje zvaničnih informacija vezanih za bacanje eksplozivne naprave na porodičnu kuću Saliha Hota, predsjednika predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i pomoćnika predsjednika opštine Tutin.


Predsjednik Savjeta Adnan Šehović rekao je radiju Sto plus da je ovo treći incident, nakon ubistva Fahrudina Skarepa i bacanja molotovljevog koktela na automobil direktora Centra za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, o kojem nadležni organi ne daju nikakve zvanične informacije.

“Sjednici su prisustvovali predstavncii svih relevantnih institucija u Tutinu, kao i predsjednik opštine. Jednoglasno tražimo reakciju nadležnih organa, kako bi se sačuvala bezbjednost gradjana Tutina koji su u prethodnom periodu opravdano zabrinuti trenutnom situacijom”, rekao je Šehović.

Bacanje ove eksplozivne naprave ranije su osudili Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) i SDA Sandžaka, koji su se obratili i medjunarodnim organizacijama.

F.Rešović


 

Napiši komentar: