Raščani uskoro šiju uniforme i radna odela

Cetvrtak , 2018-04-19 | 12:26:57

Opština Raška dala je u zakup novoizgradjenu fabriku u selu Draganići preduzeću “Lus protekt” iz Beograda na 15 godina, a u njoj bi trebalo da se šiju uniforme i radna odela.


Na osnovu ugovora, koji su potpisali predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić i direktor “Lus protekta” Sava Mitrović, zakupac je u obavezi da, pored mesečne zakupnine od 6.902 evra, snosi troškove održavanja, električne energije, komunalnih i ptt usluga.

Rakitić je novinarima rekao da izgradnja ove fabrike, čija je površina 11.504 metra kvadratna, predstavlja najveću investiciju u ovoj opštini u prethodnih nekoliko decenija.

“Vrednost ove investicije iznosi devet miliona evra. Zahvaljujući angažovanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i podršci Vlade Srbije, ova donacija Fondacije šeika Kalife bin Zajeda al Nahjana je uspešno realizovana“, rekao je Rakitić.

On je istakao da će opština finansirati prekvalifikaciju radnika, koja će biti sprovedena u narednom periodu.

Otvaranje pogona u Draganiću očekuje se najkasnije za šest meseci, a u njemu će u prvoj fazi biti posla za oko 100 radnika, koji će šiti uniforme i radna odela.

Proivodni pogon “Lus protekta” orijentisan je na šiće radne i zaštitne odeće, vojnih i policijskih uniformi, za tržište Zapadne Evrope i Bliskog istoka.

Fabrika u Beogradu, koja zapošljava više od 80 radnika, godišnje proizvede robu vrednu milion evra.

 


 

Napiši komentar: