Predstava “Svedobro” večeras na pozorišnoj sceni Novog Pazara

Sreda , 2018-05-09 | 14:47:08

Narodno pozorište iz Užica večeras će u okviru festivala “Joakim Vujić” odigrati predstavu “Svedobro” koja govori o ljudskoj usamljenosti, nedoumicama i ustaljenim životnim problemima, rekao je reditelj ove savremene drame Nemanja Ranković.


On je gostujući u programu Sto plus radija istakao da se radnja ove predstave dešava 90-tih godina, a u njenom fokusu su dve najbolje prijateljice koje se nisu videle preko šest godina.

“Mislim da će novopazarska publika jako emotivno reagovati na ovu priču jer prikazuje osećaj nemogućnosti da sa nekim podelite bol koja vas tišti, zato što su svi okupirani isključivo svojim problemima.Priča ima dosta tragikomičnih elemenata i svako od nas može da se pronađe u njoj”, rekao je Ranković.

Autor komada Stevan Vraneš rekao je radiju Sto plus da je tokom pisanja teksta bio fokusiran na generaciju 40-tih godina.

“Bez obzira što u predstavi postoje dve generacije ja sam se bazirao isključivo na moju i zanimljivo je što ga različite generacije tumače na različite načine, pa neki smatraju da je pesimističan, a drugi u njemu vide i dozu optimizma”, dodao je Vraneš.

Pozorišni festival “Joakim Vujić” otvoren je u ponedeljak u Novom Pazaru predstavom Regionalnog pozorišta “Žak i njegov gospodar”.

Festival će trajati do 14.maja, a sutra će biti nastavljen pozorišnom predstavom “Rubište” Šabačkog pozorišta.

E.Đulović


 

Napiši komentar: