Večeras predstava “Rubište” Kokana Mladenovića

Cetvrtak , 2018-05-10 | 14:50:37

Predstava “Rubište” reditelja Kokana Mladenovića koju će Šabačko pozorište izvesti večeras u okviru festivala “Joakim Vujić” otvara temu međuljudskih odnosa u malim sredinama, rekla je glumica Milica Janevski.


Ona je gostujući u programu Sto plus radija istakla da je u pitanju veoma potresna i teška priča koja je inspirisana istinitim događajima.

“Glavni lik ove predstave je mesto “Rubište” koje oslikava do koje granice smo stigli kao društvo.U pitanju je izrazito surova,transparentna i ubitačna tema i smatram da su ovu predstavu dužni svi da pogledaju”, rekla je Janevski.

Ona je dodala da se sa tekstom predstave koji je radio glumac Ninoslav Đorđević susrela pre pet godina na Pozorišnom maratonu u Somboru i istog momenta poželela da dobije ulogu.

“Sećam se da smo tada svi bili uzbuđeni oko toga jer je to bio retko “sočan” komad za glumca, a autor teksta obzirom da je i sam glumac je vrlo pažljivo i pametno pisao te dijaloge koje bi svako od nas poželeo da odigra”, istakla je Janevski.

Pozorišni festival “Joakim Vujić” otvoren je u ponedeljak u Novom Pazaru predstavom Regionalnog pozorišta “Žak i njegov gospodar”.

Festival će trajati do 14.maja, a sutra će biti nastavljen pozorišnom predstavom “4 brata”, Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.

E.Đulović


 

Napiši komentar: