Predstava “Rubište” pobednik festivala Joakim Vujić

Ponedeljak , 2018-05-14 | 15:05:39

Predstava “Rubište” reditelja Kokana Mladenovića koju je izvelo Šabačko pozorište pobednik je 54. pozorišnog festivala “Joakim Vujić” koji je u proteklih nedelju dana održan u Novom Pazaru.


Direktor Regionalnog pozorišta iz ovog grada Seadetin Mujezinović rekao je radiju Sto plus da je predstava “Rubište” dobila i nagradu za najbolju režiju koja je pripala Kokanu Mladenoviću, kao i nagradu okruglog stola.

“Od četiri ravnopravne glumačke nagrade tri su dodeljene glumcima iz predstave Rubište a to su Milica Janevski, Kristina Pajkić i Slobodan Petranović, a nagrađen je i Zdravko Maletić za ulogu Miroslava u predstavi 4 brata”, rekao je Mujezinović.

On je dodao da je nagrada za kostim dodeljena Aleksandru Kovačeviću za predstavu Lift-Slobodan šou koju je izvelo Narodno pozorište iz Prištine.

Specijalna nagrada pripala je predstavi Kepler 452B u izvođenju pozorišta “Bora Stanković”iz Vranja, a nagradu za najboljeg mladog glumca dobila je Jelena Filipović za ulogu Sonje u ovoj predstavi.

U okviru ovogodišnjeg festivala “Joakim Vujić”, koji je u Novom Pazaru trajao nedelju dana publika je imala prilike da pogleda sedam predstava takmičarskog karaktera.

Predstava “Ožalošćena familija” koju izvodi Kraljevačko pozorište igraće se večeras od 19 i 30h u čast pobednika.

Susrete profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić", osnovali su 1965. godine predsednici opština u kojima su postojala profesionalna pozorišta.

Festival se tradicionalno održava u maju mesecu svake godine u drugom gradu.

E.Đulović


 

Napiši komentar: