Dudić: Ramazan iskoristiti da omekšamo srca jednih prema drugima

Utorak , 2018-05-15 | 13:09:40

Predsednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevlud Dudić čestitao je danas predstojeći mesec Ramazan svim muslimanima u Srbiji- Bošnjacima, Albancima, Romima, Gorancima i Aškalijama.


On je u ramazanskoh poruci pozvao sve one koji su otišli iz ove IZ da se “vrate kući- Zajednici čija su vrata širom otvorena”.

“Mi smo kao nosioci emaneta dužni dati priliku ljudima da isprave ono što su pogrešili. Ovaj mesec trebamo iskoristiti da omekšamo srca jednih prema drugima, kako bi smogli snage da svoje greške priznamo i popravimo, te da iz Ramazana izađemo oprošteni od greha“, rekao je Dudić.

On je istakao da je Ramazan mesec strpljivosti, a da je nagrada za strpljivost dženet, ali i mesec u kome se hrana i zarada iskrenih vernika povećava.

“Poštovani vernici, neka vas četiri osobine Ramazana krase. To su da stalno izjavljujete i svedočite da nema drugog Boga sem Allaha, da stalno molite Allaha za oprost grehova, za dženet i spas od džehenema“, rekao je Dudić.

On je dodao da je Ramazan i mesec Kur'ana, pokajanja, čuvanja od greha, mesec ljubavi, bratskih susreta, opraštanja, solidarnosti i potpomaganja.

Ramazan počinje večeras sa zalaskom sunca i trajaće 30 dana, a sutra počinje Ramazanski post, koji traje do 14. juna.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: