Gurdijeljac za titulu 23. juna u Novom Pazaru

Sreda , 2018-05-23 | 17:09:34

Mladi prvak sveta u boksu Šerif Gurdijeljac boriće se 23. juna u Novom Pazaru, a postoji mogućnost da to bude meč za IBF internacionalnog prvaka sveta u superpero kategoriji, saopštili su danas organizatori.


"Želimo atraktivog rivala, a odbrana IBF titule mladog prvaka sveta sužava izbor na borce do 25 godina starosti. Kod internacionalne titule, koja je mnogo vrednija, ne postoji takvo ograničenje, pa verujem da će nam IBF izaći u susret i da će Pazarci uživati u spektaklu. Znaćemo to veoma brzo", rekao je promoter Almin Kuč.

Gurdijeljac (23) je početkom januara u Novom Pazaru postao mladi IBF prvak sveta u superpero kategoriji, pobedivši na poene posle 10 rundi naturalizovanog Španca Aleksa Raca.

"Gurdijeljac se trenutno priprema u Nemačkoj. Za kratko vreme izuzetno je napredovao, ali još je mlad i njegovo vreme tek predstoji. Sada je najbitnije da za mesec dana bude u najboljoj formi", naveo je Kuč.

Ljubitelji boksa će 23. juna u Novom Pazaru gledati i duel za titulu IBF mladog prvaka sveta u velter kategoriji između Marsela Haslera i Federika Ćerelija.

"Hasler je poreklom iz Novog Pazara, pravo ime mu je Mersid Hadžić, ali živi u Nemačkoj. Predstoji mu 10 rundi za pojas protiv Italijana Ćerelija", kazao je Kuč.

On je dodao da će na reviji u Novom Pazaru biti održano najviše osam borbi.

"Imamo ponude sa svih strana, s obzirom da je revija početkom godine predstavljala pun pogodak. Još nismo odlučili, ali organizovaćemo od šest do osam mečeva. Sigurno će u ring Marko Nikolić, takođe i Ersan Gurdijeljac. Biće i ženskog boksa", najavio je Kuč.


 

Napiši komentar: