Potpisan Sporazum koji treba da omogući otvaranje filmskog studija u Beogradu

Subota , 2018-05-26 | 15:50:41
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potpisao je u Sankt Peterburgu, u ime Vlade Srbije, Sporazum o razumevanju o saradnji koji predvidja mogućnost otvaranja filmskog studija u Beogradu.

Ispred Ruskog izvoznog centra, Sporazum je potpisao Andrej Slepnjov, u ime ruske producentske kuće "Kinodanc" Viktor Demisjuk, dok je u ime producentske kuće "Arhangel" potpisnik glumac Miloš Biković.Antić je rekao da je Sporazum važan jer predvidja mogućnost otvaranja studija u Beogradu "gde će posao naći oko 150 mladih ljudi, koji bi svakako doprineli razvoju filmske industrije".

"Cilj nam je da ovakvim angažmanima kreativne i obrazovane mlade ljude zadržimo u našoj zemlji. Unapredjenjem saradnje a na osnovu ovog Sporazuma, Beograd i Srbija dobijaju šansu da u filmskoj industriji postanu lideri u regionu", kazao je Antić.

Biković je rekao da je izgradnja studija znalčajna za kinematografiju, jer dugoročno podiže nivo kinomatografije, otvara prostor za nova radna mesta, ali i podiže nivo primene tehnologije u proizvodnji.

"Ovo je prvi korak, nadam se da ćemo vrlo brzo doći do potpisivanja ugovora i izgradnje studija", rekao je Biković.
 

Napiši komentar: