Gurdijeljac protiv Pelaeza za internacionalni IBF pojas

Nedelja , 2018-05-27 | 13:45:46

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gudijeljac boksovaće 23. juna u Novom Pazaru protiv Španca Brajana Pelaeza za titulu internacionalnog šampiona sveta u toj verziji, saopštili su danas organizatori.


"Biće to spektakl u 10 rundi kakav u Srbiji nije viđen. Iste večeri imaćemo borbu za dva IBF pojasa, pošto će se nemački bokser našeg porekla Marsel Hasler (Mersid Hadžić) i Italijan Federiko Ćereli boriti za titulu mladog prvaka sveta u velteru", rekao je promoter Almin Kuč.

Gurdijeljac (23) je dobio poslednjih devet borbi, a u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ostvario 16 pobeda, od kojih sedam nokautom, i četiri poraza.

On je početkom januara u Novom Pazaru savladao na poene posle 10 rundi naturalizovanog Španca Aleksa Raca i postao mladi IBF prvak sveta u superpero kategoriji.

"Ulog je veliki. Po vrednosti, internacionlani pojas je treći u IBF federaciji, posle svetskog i interkontinentalnog. Pobeda donosi veliki skok na listi i elitni status u superpero kategoriji", naveo je Kuč.

Pelaez, koji je godinu mlađi od Novopazarca, povezao je pet trijumfa, pa je na skoru od šest pobeda, od kojih jedna nokautom, i dva neuspeha.

"Prvak je Španije, nedavno je na poene slavio protiv Raca. Viši je od Gurdijeljca šest, sedam centimetara. Dobar je bokser, želi borbu i sjajno kontrira. Naš borac će morati da pruži maksimum, ako želi da ostvari rezultat dosadašnje karijere", ocenio je Kuč.

Osim dva meča za titule, na reviji u dvorani Pendik biće i nekoliko uvodnih borbi.

"U narednih nekoliko dana imaćemo sve parove. Planiramo između četiri i šest uvodnih mečeva", najavio je Kuč.


 

Napiši komentar: