Vukosavljević se sastaje sa direktorkom TV Kanal 9 u ponedeljak

Nedelja , 2018-05-27 | 22:14:35
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević sastaće se u ponedeljak, u 12 sati sa direktorkom novosadske televizije Kanal 9 Majom Pavlović.

Kako je za agenciju Beta izjavila Maja Pavlović, sastanku uprkos njenom zahtevu neće prisustvovati predstavnici Emisione tehnike i veze (ETV), REM-a i ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, jer ministar nije "uspeo da obezbedi njihovo prisustvo".

Direktorka TV Kanla 9 zatražila je od ministra da sastanku prisustvuju i predstavnici novinarskih udruženja, ali je dogovoreno da to bude samo uvodni sastanak na kojem će se upoznati sa problemom koji ima ova televizija.

Dogovoreno je da sastanak u punom sastavu bude održan narednih dana.

Maja  Pavlović rekla je za Betu da ne odustaje od štrajka gladju, bez obzira na zakazani sastanak i na zahteve koje je ranije uputila nadležnim institucijama.

Ona je naglasila da će insistirati da se sastanak u punom sastavu, odnosno sa svim relevantnim subjektima za rešavanje problema televizije održi što pre.

Maja Pavlović najavila je da će privremeno prekinuti štrajk gladju, ukoliko se sastane sa ministrima kulture, telekomunikacija i predstavnicima Emisione tehnike i veze (ETV) sa kojima bi razgovarala o ponudjenom sporazumu ETV-a.

ETV je 18. maja isključio digitalni signal Kanalu 9 zbog dugova, nakon čega je direktorki ponudilo Sporazum koji podrazumeva da ta televizija odmah uplati 200.000 dinara, a da ostali dug bude reprogramiran u 24 rate.Po objavljivanju sporazuma, Maja Pavlović je istakla da bi predloženi sporazum televiziju za mesec dana doveo u još goru situaciju. 

Kanal 9 je predlažio da se ETV obaveže da zbog postojećeg duga Kanala 9 neće pokretati nikakve sudske postupke i druge aktivnosti do okončanja Upravnog postupka koji je Kanal 9 pokrenuo još 2015. godine, a koji još uvek nije rešen, a da nakon puštanja signala nema nikakve obaveze plaćanja ETV dok se ne završe postupci i ne utvrdi "ko je kome i koliko zaista dužan".

Ranije je Maja Pavlović navodila da su dugovi Kanala 9 nastali zbog nezakonitog oduzimanja lokalne i dodeljivanja regionalne frekvencije ovom mediju, što joj je nezakonito nametnulo veće troškove. 


 

Napiši komentar: