U Budvi završen prvi Medjunarodni festival duvačkih orekstara

Nedelja , 2018-06-03 | 20:28:36
U Budvi je završen prvi Medjunarodni festival duvačkih orkestara gradske muzike.

"Ovakvi festivali na najlepši način upoznaju turiste sa našom tradicijom i muzičkom kulturom, ali i burnom istorijom, jer muzika pamti i slavne, ali i one manje lepe trenutke. Gradski orkestri su dočekivali, ali i ispraćali, radovali se i tugovali, bili su neizostavni deo života svojih sugrađana i mi imamo želju da oni to i ostanu", izjavio je v.d. izvršnog direktora Turističke organizacije opštine Budva Mladen Franović.

"Prvi medjunarodni festival duvačkih orkestara" atraktivan je posebno inostranim turistima, kojih u Budvi ovih dana ima više od 13.000, prema rečima organizatora, ali i utiscima posetilaca, oplemenio je tople budvanske noći i u kalendar dešavanja uveo novu manifestaciju, koja će narednih godina sigurno postajati sve bolja i kvalitetnija.

Za kvalitet manifestacije su se pobrinuli Gradska glazba Makarska, Gradska glazba Omiš, Gradski orkestar Stolac, Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, Mjesna muzika Djenović, Gradska muzika Tivat i Gradska muzika Budva, domaćini i suorganizatori.

Široki repertoar od marševa i koračnica, preko dalmatinskih pop melodija, pa sve do svetski poznatih pop i rok hitova naišao je na izuuzetno dobru reakciju publike, koja je sve vrijeme pratila ritmove i pevala uz pratnju orkestara.

Marko Marković, predstavnik Gradske muzike Budva naglasio je da organizacija ovakvog dogadjaja nije bila ni jednostavna, ni laka, zahvalio je Turističkoj organizaciji opštine Budva i svim orkestrima koji su boravili u Budvi kao njihovi gosti i za narednu godinu najavio i obećao još potpuniji i bogatiji program.

"Želja nam je da ovaj festival postane još jedan dogadjaj po kojem će Budva biti prepoznata u regionu i da nas muzika sve na najlepši način poveže i učvrsti prijateljstva", rekao je Marković.

Večeras, u nedelju, 3. juna će u 21 sati na glavnom trgu nastupiće r&r sastav iz Budve "Goldtimers", a u 22 sata će koncert održati regionalna pop zvezda Vlado Georgiev. Njegov koncert je poklon gradu Grill bašte "Parma", koja ove godine proslavlja 20 godina uspešnog rada. 

 


 

Napiši komentar: