Uz subvencije NSZ posao za preko 300 Novopazaraca

Ponedeljak , 2018-06-04 | 14:25:56
Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) obezbedila je preko 53 miliona dinara za podršku aktivnim merama zapošljavanja u Novom Pazaru pomoću kojih su posao dobila 304 žitelja ovog grada.

Za zapošljavanje 56 osoba iz kategorije teže zapošljivih subvencije ukupne vrednosti 11,9 miliona dinara dobilo je 50 poslodavaca , dok je sa 13,3 miliona NSZ podržala pokretanje sopstvenog biznisa 76 Novopazaraca.

U program stručne prakse uključene su 172 osobe, a one će praksu obavljati kod 50 poslodavaca. Za tu meru zapošljavanja izdvojeno je 28 miliona dinara.

Direktor NSZ Zoran Martinović izjavio je na dodeli ugovora dobitnicima subvencija da će do kraja godine biti podržane dodatne mere zapošljavanja u Novom Pazaru.

“Ovi programi imaju najbolje efekte u smanjenju nezaposlenosti i zbog toga ćemo nastojati da povećamo kvote svim filijalama NSZ širom Srbije”, rekao je Martinović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da je prioritet lokalne samouprave smanjenje nezaposlenosti kroz podršku lokalnim poslodavcima.

“U našem gradu nije bilo stranih investitora i zato je naš cilj podrška domaćim privrednicima i zahvaljujem im se na tome što su odlučili da zaposle nove radnike”, poručio je Biševac.

Nakon svečanosti potpisan je ugovor između gradske uprave Novog Pazara i NSZ o realizaciji mera iz Lokalnog akcionog plana zapošljavanja (LAPZ) za 2018. godinu u ovom gradu.

Lokalna samouprava i NSZ su za sprovođenje LAPZ obezbedile po 10 miliona dinara, a njime je predviđeno zapošljavanje 100 osoba.

N. Kočović

Napiši komentar: