Najbolji brdaši iz regiona u Novom Pazaru

Cetvrtak , 2018-06-07 | 17:52:40

Posle prošlomesečne trke u Knjaževcu, brdski šampionat Srbije u automobilizmu nastavlja se takmičarskim vikendom 23. i 24. juna u Novom Pazaru, izjavio je direktor novopazarkog Sportskog saveza Emir Mehmedović.


"Prošle godine smo premijerno i veoma uspešno organizovali brdski šampionat. Pored sportskog, priča ima i edukativni karakter, po pitanju bezbednosti u saobraćaju", rekao je Mehmedović.

On je naveo da je predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) Staniša Lazarac, koji je danas posetio Novi Pazar, veoma zaslužan što će taj grad ponovo ugostiti najbolje domaće brdaše.

"Sada imamo mnogo više znanja i iskustva. Pazarci su, inače, ljubitelji brzih automobila i imaće priliku da uživaju u još jednoj atraktivnoj sportskoj manifestaciji", dodao je Mehmedović.

Brdsko prvenstvo Srbije u Novom Pazaru imaće ove godine medjunarodni karakter, pošto se očekuje i učešće vozača iz susednih država.

"Pazar je bio vrhunski domaćin prošle godine. Sledi još jače takmičenje jer su na programu državno i Otvoreno prvenstvo Srbije. To je test za budućnost. Naime, od naredne sezone ova trka trebalo da se boduje za Centralnoevropsku zonu", otkrio je Staniša Lazarac.

Predsednik SAKSS-a je najavio da će na trkama u Novom Pazaru učestvovati svi najbolji brdski vozači iz Srbije.

Lazarac je naveo da je na početku sezone bilo 42 vozača i ocenio da sada može da ih bude još više.


 

Napiši komentar: