Prvi dečji karneval održan u Tivtu

Ponedeljak , 2018-06-11 | 12:35:29
Prvi dečji karneval održan je sinoć u Tivtu, a nekoliko hiljada ljudi okupljenih na obali Pine uveselio je nastup oko 700 dece sa 36 grupnih maski.
Bili su to mali novinari, indijanci, cirkusanti, satovi, semafori, poklončići, misice i miševi, a poslali su važne poruke o ljubavi, životnom prostoru, ali i o značaju poznavanja saobraćajnih znakova.
Deca bez roditeljskog staranja iz Doma u Bijeloj poručili su da svi treba da imamo na umu da je planeta Zemlja samo jedna, i da je važno da na njoj bude manje smeća, a više cveća.
Sa Cetinja došla je grupa malih novinara i istraživača - reportera iz celog sveta kako bi izvestili o ovom važnom dogadjaju, ali i neprocenjivim lepotama Crne Gore.
Na bini su se pojavili i Maša i medved, i insekti, voće, sladoledi, Havajke, a bio je tu i Skočko. Nindža i vitez bila su dva dečaka iz Toronta.
Karneval nije prošao bez malih mažoretkinja koje na domaćim i svetskim takmičenjima skupljaju zlatne medalje, kao i gimnastičarske grupe koja je svoje veštine iz šou densa prikazala uz Karminu buranu i La fortunu.
Predsednica opštine Tivat Snežana Matijević otvorila je manifestaciju uz želju da Dečji karneval preraste u tradicionalni.
Dečji karneval, kao i sinoć prvi Medjunarodni karneval, izazvali su veliko interesovanje i oduševljenje turista i meštana Tivta i susednih gradova, a po njihovom zadovoljstvu i broju NVU Maškarada kao organizator karnevala ocenjuje da je napravljen pravi potez za grad.
Prvi Medjunarodni karneval na kome su nastupile 22 karnevalske grupe sa učesnicima iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, sinoć je u Tivtu okupio više od 15.000 ljudi.
Prema procenama predstavnika Federacije evropskih karnevalskih gradova tivatski karneval ima potencijal da postane jedan od prestižnih. 


 

Napiši komentar: