Subvencije za zapošljavanje 30 radnika

Sreda , 2018-06-13 | 12:20:54

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uručio je danas ugovore poslodavcima koji su u okviru projekta “Novi Pazar – novi poslovi” dobili subvencije za zapošljavanje 30 novih radnika.


On je kazao da je subvencije u vrednosti od 1.500 evra za svako novo radno mesto dobilo 26 poslodavaca.

“Svi zaposleni su dobili ugovore na neodređeno. Svako novo radno mesto puno znači za Novi Pazar, jer znamo kolika je stopa nezaposlenosti u gradu i koliko je teška ekonomska situacija”, poručio je Biševac.

Prioritet za zapošljavanje imale su osobe iz kategorije teže zapošljivih – Romi, povratnici iz zemalja Evropske unije, kao i mladi do 30 godina starosti.

Direktor “Gradske čistoće”, koja je zaposlila četvoro Roma, Emin Omerović kazao je da je projekat “Novi Pazar – novi poslovi” značajan za to komunalno preduzeće.

“Poslovi koje obavljamo su izuzetno zahtevni i teško dolazimo do radne snage. Dobro je da smo sada našli četiri nova radnika, a uz to smo dobili i subvencije. Novi radnici su već počeli da rade i sve dobro funkcioniše”, dodao je Omerović.

Među poslodavcima koji su dobili subvenciju od 1.500 evra je i STR “Tanja”, vlasnika člana Gradskog veća Novog Pazara Tihomira Ratkovića (SNS), koji je na taj način zaposlio sina.

Dodelom ugovora završena je prva faza projekta “Novi Pazar – novi poslovi” koji, uz lokalnu samoupravu, sprovode Regionalna razvojna agencija Sandžaka (SEDA) i Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC).

Projekat je vredan 200.000 evra od kojih je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) obezbedila 190.000, a ostatak lokalna samouprava.

Pored subvencija za zapošljavanje novih radnika, tim projektom je predviđena i dodela 20 grantova za započinjanje sopstvenog biznisa i dva granta za podršku socijalno odgovornom preduzetništvu.

N. Kočović


 

Napiši komentar: