Sarajevska filharmonija nastupila u prepunoj sali

Ponedeljak , 2018-06-18 | 12:34:14

Orkestar Sarajevske filharmonije održao je sinoć u Kulturnom centru u Novom Pazaru bajramski koncert, koji predstavlja početak kulturne saradnje između ova dva grada.


Publika je u prepunoj sali uživala u muzičkom putovanju od najpoznatijih klasičnih dela svetskih do bosanskih kompozitora, a pop pevač Eldin Huseinbegović izveo je dve poznate ilahije.

Dirigent Munir Mešanović rekao je da je ovaj orkestar osnovan 1923. godine i da broji 60 članova.

“Ovo je oprvi put da nastupamo u Novom Pazaru sa filharmonijom, a ja sam imao priliku da nastupam u ovom gradu sa drugim ansamblima. Tako da je ovo za sve nas velika čast i odgovornost“, rekao je Mešanović.

Dirigentica Samra Gulamović rekla je da osećaju veliku dobrodošlicu u Novom Pazaru.

“Mi smo se potrudili da predstavimo klasičnu muziku u najlepšem svetlu, što je i naš zadatak. Publika je uživala tako da smo srećni, bez obzira što je orkestar umoran, jer je naša sezona sada pri kraju“, rekla je Gulamovićeva.

U Kulturnom centru u Novom Pazaru i Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo obećali su da će gostovanje Sarajevske filharmonije postati tradicija, ali i da će nastaviti sa razmenom kulturnih sadržaja ova dva grada.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: