Počinje Festival evropskog filma

Cetvrtak , 2018-06-21 | 14:33:53

Festival Evropskog filma koji organizuju delegacije Evropske unije i EU info centra večeras će u Novom Pazaru otvoriti italijanski film “Leopardi” koji je osvojio preko 20 nagrada, rekao je saradnik EU info centra Teo Taraniš.


On je u programu Sto plus radija istakao da će ljubitelji sedme umetnosti svakog četvrtka u periodu od 21.juna do 12.jula moći da uživaju u najnovijim ostvarenjima evropske kinematografije.

“Tokom festivala biće prikazano ukupno četiri filma iz Italije, Portugalije, Kipra i Bugarske. Ovo će inače biti prolećni deo festivala, a kasnije će uslediti i jesenji deo koji će obuhvatiti više filmova”, rekao je Taraniš.

On je dodao da će se projekcije održavati u Klubu heroja u Novom Pazaru a festival će večeras otvoriti šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici.

Ovogodišnji festival koji se u Novom Pazaru održava po drugi put je u znaku kulturne baštine, jer je Evropska unija proglasila 2018. godinu Evropskom godinom kulturnog nasleđa.

Pored dokumentarca “Leopardi”, biće prikazani i filmovi Alentežo, Alentežo, Dečak na mostu, i Tužilac,branilac, otac i njegov sin.

E.Đulović


 

Napiši komentar: