Zeman festival u Novom Pazaru

Ponedeljak , 2018-07-02 | 14:35:24

Prvi World Music Fest “Zeman” koji neguje muziku nastalu mešanjem savremenih muzičkih pravaca sa tradicionalnom muzikom biće održan u Novom Pazaru od 9. do 11.avgusta, najavio je danas umetnički direktor ove manifestacije Mirza Redžepagić.


On je u programu Sto plus radija istakao da će tokom tri večeri festivala publika uživati u zvucima tradicionalne bosanske sevdalinke i flamenka, a osam najboljih izvođača odabranih konkursom će se publici predstaviti tokom takmičarske večeri.

“Konkurs za pevače tradicionalne muzike i muzike napisane u maniru sevdaha je u toku i trajaće do 20.jula, nakon čega će stručni žiri odabrati osam najboljih izvođača koji će se predstaviti u finalnoj noći. Za troje najboljih predviđene su novčane nagrade u iznosu od 500, 300 i 150 evra, rekao je Redžepagić.

On je dodao da će se publici u okviru festivala predstaviti sastav “Sevdah duende” iz Sarajeva, sarajevski sazlija Jusuf Brkić, i beogradski ansambl “Rahat” koji neguje tradicionalnu osmansku muziku.

U sklopu festivala održaće se i dve muzičke radionice na kojima će biti ostvarena saradnja između mladih talenata i već afirmisanih umetnika i stručnjaka iz oblasti muzike.

Pokrovitelji festivala su Grad Novi Pazar i Kulturni centar.

E.Đulović


 

Napiši komentar: