Zuković: Želja su dve medalje i nekoliko finala

Utorak , 2018-07-03 | 13:41:32

Selektor juniora Srbije u atletici Edin Zuković rekao je danas da bi bio zadovoljan ako bi mlađe reprezentativne selekcije na predstojećim prvenstvima Evrope i sveta osvojile po jednu medalju, uz još nekoliko nastupa u finalima.


"Evropsko prvenstvo za mlađe juniore u Đeru i šampionat sveta u konkurenciji starijih juniora u Tampereu su izuzetno jaka takmičenja, pa bi po jedna medalja i još nekoliko finala bili odličan rezultat", ocenio je Zuković.

Deo juniora Srbije završni deo priprema obavio je na Atletskom stadionu u Novom Pazaru.

"Trenirali smo na jednom od najboljih objekata u regionu, a gradski Sportski savez obezbedio je stalni prevoz od hotela do stadiona. Imali smo odličan smeštaj u hotelu, teretanu i sve ostalo. U karantinskoj atmosferi, ideja je bila da se svi što bolje psihički i fizički spreme za ono što ih očekuje", naveo je Zuković.

Na šampionat Evrope otputovalo je 17 mlađih juniora, koji će se u Đeru takmičiti od 5. do 8. jula.

"Visaš Nikola Mujanović je drugi u Evropi u svom uzrastu sa preskočenih 2,12 metara. Odlični su Ivana Đurić u bacanju koplja i Damir Klempić, koji je prijavljen za 800 i 1.500 metara. U timu imamo još 14 takmičara, među kojima je i Amra Terzić na 1.500 metara", kazao je Zuković.

Prvenstvo sveta za starije juniore u Tampereu na programu je od 10. do 15. jula, a Srbiju će predstavljati šestoro atletičara.

"Predvodiće nas Elzan Bibić na deonicama od 1.500 i 5.000 metara, kao i skakač u vis Jasmin Halili. Milica Emini i Anja Lukić ove godine ruše državne rekorde na 100 prepone, verujem da će kuglaš Bogdan Zdravković uhvatiti formu, a poslednji je do norme stigao Boško Kijanović na 400 metara", rekao je Zuković.


 

Napiši komentar: