BBC: Muškarci i dalje prednjače na listi najplaćenijih

Sreda , 2018-07-11 | 22:37:25
Bi-Bi-Si (BBC) je objavio novu listu zarada najplaćenijih zvezda te medijske kuće, a prvih 12 mesta zauzeli su muškarci.

Voditelj emisije "Match of the Day" Geri Lineker (Gary Lineker) našao se na vrhu liste najplaćenijih sa zaradom izmedju 1,75 miliona i 1,76 miliona funti, čime je Krisa Evansa (Chris Evans) potisnuo na drugo mesto.

Osim Evansa, medju onima čija je plata smanjena od prošle godine su Grejam Norton (Graham Norton), Džeremi Vajn (Jeremy Vine), Džon Hamfris (John Humphrys), naveo je BBC.
Klaudija Vinklman (Claudia Winkleman) je i dalje najplaćenija žena sa zaradom uzmedju 370.000 i 379.999 funti, ali je sa prošlogodišnjeg osmog mesta pala na 13, a medju osam žena koje su se našle na listi su Meri Beri (Mary Berry) i Emili Majtlis (Emily Maitlis).

BBC medjutim ističe da povišice i smanjenje plata nisu u potpunosti uticali na ovu listu, ali da će se to "iskristalisati" na narednoj.

Prošlogodišnja BBC lista izazvala je negodovanje javnosti zbog nejednakih zarada muškaraca i žena. Na prošlogodišnjoj listi prvih sedam mesta zauzeli su muškarci.

Urednica Bi-Bi-Si (BBC) servisa na kineskom jeziku Keri Grejsi podnela je početkom godine ostavku na to mesto u znak protesta zbog nejednakih zarada muškaraca i žena koji su urednici medjunarodnih izdanja te medijske kuće.

Grejsi, koja je radila za BBC više od 30 godina, napisala je u otvorenom pismu da ne može da obavlja svoj posao na visokom nivou dok se bori sa šefovima za jednake zarade žena i muškaraca.


 

Napiši komentar: