NUNS osudio novi napad na novinare portala Info Vranjske

Utorak , 2018-07-24 | 11:28:49
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas novi napad na novinare informativnog portala Info Vranjske, koje je na terenu napao vozač javnog gradskog preduzeća "Vodovod" i pretio im kako bi prestali da snimaju dogadjaj.

"NUNS podržava zahtev redakcije portala Info Vranjske da im se omogući da nesmetano rade svoj posao i tim povodom poziva lokalne vlasti u Vranju da se prema novinarima tog i svakog drugog medija odnose odgovorno, transparentno i bez diskriminacije", navodi se u saopštenju.

Novinar i snimatelj portala Info Vranjske, koji nastavlja tradiciju nedeljnika "Vranjske" nakon što je taj list ugašen prošle godine, izrašli su na teren u gradsko naselje Raška na poziv gradjana, a na njih je nasrnuo vozač "Vodovoda" i pretio im da ne slikaju i da ne objavljuju snimak jer ih "zna obojicu".

Slično je postupio i vozač kamiona zabranjujući snimanje iako je vozilo u vlasništvu javnog preduzeća, koji je rekao "Sve vredjajte, ali mi ne vredjajte direktora, spreman sam na svašta zbog mog direktora".
 

Napiši komentar: