Šarčević: Suspenzije, a možda i otkazi zbog ekskurzije u Španiji

Sreda , 2018-07-25 | 10:43:32
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da će zbog dešavanja sa djacima Devete beogradske gimnazije na ekskurziji u Španiji uslediti suspenzije, a možda i otkazi.

"Za ovo idu suspenzije, čak i mogućnost gubljenja radnog odnosa", rekao je Šarčević za Radio-televiziju Srbije i dodao da će biti smenjeni direktor i pomoćnik direktora Devete beogradske gimnazije.

Šarčević je kazao da su odmah nakon što su obavešteni o dešavanjaima sa djacima na ekskurziji u Španiji pozvali ljude iz škole, ali da su jedino stupili u kontak sa pomoćnicom direktora, a da ovih dana nema čak ni nje, zbog čega nisu mogli da utvrde činjenično stanje.

"Samo ono što smo iz medija mogli da znamo - da je profesorka vodila djake u Ljoret de Mar pored Barselone. Direktor se pravio da to ne zna, kažem pravio, jer se ispostavilo da je mnogo dece otputovalo iz Devete gimanzije", kazao je Šarčević.

Djaci iz Devete beogradske gimnazije sa profesorkom istorije otišli su na ekskurziju u Ljoret de Mar, ali su po dolasku u taj grad ostali bez hotelskog smeštaja, jer im je saopšteno da agencija "B2R", preko koje su rezervisali aranžman, nije uplatila novac.

Zbog toga su skoro čitav dan proveli u holu hotela, posle čega su dobili smeštaj u drugom hotelu.
 

Napiši komentar: