Škrijelj: Oduzeti mandate Radeti i Šešelju

Sreda , 2018-07-25 | 14:44:01

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Ahmedin Škrijelj izjavio je danas da poslanicima Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerici Radeti i Vojislavu Šešelju moraju biti oduzeti poslanički mandati.


On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru poručio da je Radeta “sramnim, javno izrečenim stavom sa ciljem da se omalovaže žrtve i veliča genocid u Srebrenici, podsetila u kakvoj državi Bošnjaci Sandžaka žive i kakvog je karaktera Srbija i njen vladajući režim”.

“Srbija je danas sigurna kuća za ratne zločince i negatore genocida u Srebrenici. U Srbiji se institucionalno širi mržnja i promoviše politika netrpeljivosti prema Bošnjacima. Država u kojoj su mržnja i netrpeljivost zvanična politika i strateško opredeljenje nema perspektivu da opstane”, rekao je Škrijelj.

Visoki funkcioner SDA Sandžaka je istakao i da dominanta politika mržnje ima podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ministara u Vladi Srbije.

“Svi oni dele vrednosti kao fašista Radeta i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj. Oni su se do juče utrkivali ko će više pretiti Bošnjacima i njihovim predstavnicima, a danas legalizuju mržnju i daju podršku neprijateljstvu. Takvim ponašanjem sprski državni vrh poručuje da nije privržen normalizaciji odnosa i pomirenju među državama i narodima regiona”, kazao je Škrijelj.

Na pitanje radija Sto plus da li su poslednja dešavanja uticala na odnos SDA Sandžaka i Srpske napredne stranke (SNS) na nivou sandžačkih opština u kojima zajedno učestvuju u vlasti, Škrijelj je rekao da nikakav odnos i ne postoji.

“Na lokalnom nivou imamo Deklaraciju o strateškom partnerstvu sa Sandžačkom demokratskom partijom. Nikakve veze nemamo sa Srpskom naprednom strankom. Mislim da je to odgovor na vaše pitanje”, dodao je Škrijelj.

On je naveo da je SDA Sandžaka odnose sa naprednjacima i Socijalističkom partijom Srbije na republičkom nivou prekinula 2013. godine, jer te dve stranke “nisu ispoštovale niti jednu stavku iz koalicionog sporazuma”.

N. Kočović


 

Napiši komentar: