Muratović: Vučić da osudi izjave Radete i Dodika, kao što je Ugljaninove

Cetvrtak , 2018-07-26 | 12:41:26

Predsednik Političkog saveta Stranke pravde i pomirenja (SPP) Admir Muratović pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da “jasno i nedvosmisleno osudi šovinističko divljanje” narodne poslanice Vjerice Radete i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.


On je na konferenciji za novinare istakao da bi Vučić koji je, kako je ocenio, agilan u osudi nacionalističkih ispada predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejmana Ugljanina, time pokazao da je predsednik svih građana Srbije, pa i Bošnjaka.

“Time bi pokazao da ne deli stavove nekadašnje političke saradnice Vjerice Radete, kao ni osobe sa kojom ima česte političke konsultacije, posebno u segmentu zaštite nacionalnog interesa srpskog naroda, Milorada Dodika. To je važno za Bošnjake, ali mnogo više treba srpskom narodu, jer ovo što rade Radeta i Dodik je zlo za Srbe”, kazao je Muratović.

Radeta je sramno reagovala na svom tviter nalogu na vest o smrti predsednice Udruženja “Majke Srebrenice” Hatidže Mehmedović, koja je u Potočarima izgubila muža i dva sina.

Dodik je ranije gostujući u jednoj televizijskoj emisiji učenje ezana (poziv na molitvu) nazvao “arlaukanjem”.

Visoki funkcioner Zukorlićeve partije je najavio da će podržati inicijativu Ljajićeve Sandžačke demokratske partije (SDP) da jedna ulica u Novom Pazaru dobije ime po Hatidži Mehmedović.

“Pozivamo sve političke aktere na Balkanu, a posebno one sa prostora bivše Jugoslavije, da shvate da šovinističkom retorikom nanose zlo svima, ali najpre pripadnicima zajednica iz kojih potiču i da se okrenu politici dijaloga i pomirenja”, dodao je Muratović.

N. Kočović


 

Napiši komentar: