Počinje World Music festival “Zeman”

Sreda , 2018-08-08 | 13:47:33

Prvi World Music festival “Zeman” koji neguje muziku nastalu mešanjem tradicionalne bosanske sevdalinke i savremenih muzičkih pravaca počinje sutra, i trajaće do subote, najavili su danas organizatori ove manifestacije.


Prve večeri festivala publici će se predstaviti muzički sastav “Sevdah duende” iz Sarajeva, druga noć rezervisana je za takmičarski deo u okviru kojeg će nastupiti deset finalista odabranih konkursom, a poslednje večeri festivala nastupiće sarajevski sazlija Jusuf Brkić i beogradski ansambl “Rahat” koji neguje tradicionalnu osmansku muziku.

Direktor novopazarskog Kulturnog centra Husein Memić rekao je na konferenciji za novinare da će publici biti predstavljen izuzetan muzički program koji je pripreman poslednjih godinu dana.

“Ovo je festival internacionalnog karaktera i imaćemo goste iz svih krajeva bivše Jugoslavije, a u okviru takmičarskog dela ugostićemo muzičare koji su profesionalci u svom poslu.Sve je isplanirano do poslednjeg detalja i siguran sam da će ovo biti poseban muziči spektakl”, dodao je Memić.

Član organizacionog tima festivala Tarik Brunčević rekao je da se o svakom aspektu festivala posebno vodilo računa, naročito o mestu njegovog održavanja.

“Festival će biti održan u Gradskom parku pored Kule motrilje i na taj način ćemo promovisati i ovaj kulturno-istorijski spomenik koji je jako bitan za naš grad. Potrudili smo se da ambijent bude poseban i siguran sam da će publika uživati”, naveo je Brunčević.

Pokrovitelji festivala su Grad Novi Pazar i Kulturni centar.

E.Đulović


 

Napiši komentar: