Šarčević: Ugljanin preko škola želi da “rovari” po Srbiji

Ponedeljak , 2018-08-13 | 13:54:14

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da nije čuo ni za koga sa liste imena škola koje je predložilo Bošnjačko nacionalno veće (BNV) i ocenio da ne bi bilo problema da škola dobije ime nekoga iz bošnjačke grupe naroda ko je svima poznat.


Šarčević je kazao da bi bilo prhvatljivo da škola koja se tek otvara dobije ime Meše Selimovića ili nekoga ko je bitan za celokupnu Srbiju i njeno društvo.

"Gradjani mogu biti raznih nacionalnosti, veroispovesti i shvatanja, ali delimo iste vrednosti. Zato bih ja postavio pitanje, a zašto ne Meša Selimović ili Skender Kulenović", rekao je Šarčević novinarima u Beogradskoj poslovnoj školi.

On je ocenio da se iza predloga BNV-a krije predsednik tog veća Sulejman Ugljanin koji, kako je rekao, pokušava da "rovari" po Srbiji.

"Kad nije mogao da rovari preko Pacolija, sada pokušava preko škola. To je jedna ispolitizovana priča", ocenio je Šarčević.

Šarčević je dodao da bi trebalo da ostali članovi BNV-a reaguju, jer jedan od njihovih lidera pokušava da predstavlja celu bošnjačku zajednicu.


 

  • user thumb
    Kenan

    zvat ce se po njemu -!&%$@@@$€@- ne nneka se zove PINKI!!! ...

Napiši komentar: