Ljajić: SDPS neće učestvovati u izborima za BNV

Subota , 2018-08-18 | 09:11:15

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da ta stranka neće učestvovati na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV) koji su zakazani za 4. novembar, jer kako je objasnio, tu stranku ne podržavaju samo Bošnjaci, već i Srbi.


"Ne znam kakva će biti kampanja, mi kao stranka sigurno nećemo učestvovati na tim izborima, jer za nas glasaju i Srbi i Bošnjaci i ne možemo da budemo malo riba, malo devojka", kazao je Ljajić gostujući na Radio - televiziji Srbije.

On je rekao da se nada da će učesnici na ovim izborima slati poruke koje nisu političke i koje "nemaju utemeljenje ni u zakonu i drugim propisima".

"Ljudi treba da znaju da je svaka politizacija nacionalnih saveta štetna i nije u skladu sa onim što zakon predvidja, a to su poslovi informisanja, kulture, obrazovanja, službene upotrebe jezika i ništa drugo i ništa više od toga", objasnio je lider SDPS.

Ljajić, koji je osnivač Sandžačke demokratske partije, ranije je beogradskim medijima rekao da će njegova stranka na ovim izborima “podržati svakoga ko je protiv Muamera Zukorlića i da je to sasvim izvesna stvar”.


 

  • user thumb
    Mirsad

    Podrzaces nekog. A koga ti podrzis ja cu protiv njega, pa makar za Dveri.Stvorenje koje ide na parastos zrtvama Oluje, onima koji su od Bihaca na sve nacine pokusali da naprave Srebrenicu..i ti da govoris o Bosnjacima. Za Dveri protiv takvog stvora kao sto si ti.

Napiši komentar: