Sandžačke igre od sutra u Novom Pazaru

Sreda , 2018-08-29 | 18:23:40

Sandzačke igre biće otvorene sutra u na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, a tokom četiri dana takmičenja očekuje se učesće preko 500 sportista iz 26 gradova Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.


"Ustanova Sandzačke igre podnela je najveći teret u organizaciji, u saradnji s gradskom upravom, Bošnjačkim nacionalnim većem (BNV) i opštinama Tutin i Sjenica, koji su jednim delom i pokrovitelji manifestacije. Nadam se da će sve da protekne u najboljem redu i očekujem veliki odziv publike", rekao je direktor Ustanove Sandzačke igre Raid Mekić.

Svečano otvaranje zakazano je za četvrtak od 15.30, a zastavu 45. Sandžačkih igara na jarbol će podići atletičar Elzan Bibić.

Zastavu će prethodno na Atletski stadion doneti odbojkaš Elvir Zuković, rukometaš Irfan Ćosović, odbojkašica Mina Ćorović, atletičarka Teodora Simović, fudbaler Sead Islamović i košarkaš Nenad Slavković.

Zakletvu u ime sportista položiće košarkaš Altin Islamović, dok će ispred sudija to učiniti Enes Gegić.

Posle pozdravne reči gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, najavljeno je da će 45. Sandžačke igre otvoriti predsednika BNV Sulejman Ugljanin.

Sportisti će se do 2. septembra nadmetati u devet takmičarskih i tri revijalne discipline, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

"Naš Sportski savez nastoji da podrži sve kvalitetene manifestacije u gradu. Očekujem da sve bude na visokom nivou i bez problema, a takmičarima želim mnogo uspeha. Gosti će se prijatno osećati u Novom Pazaru. Pozivam ljubitelje sporta iz Pazara i okruženja da dođu na sutrašnje otvaranje", rekao je direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Prvo zvanično takmičenje na 45. Sandžačkim igrama biće sutrašnji atletski miting, koji počinje u 16.55.

Prethodne, 44. Sandžačke igre održane su pre 11 godina u Tutinu.


 

Napiši komentar: