Otvorene 45. Sandžačke igre u Novom Pazaru

Cetvrtak , 2018-08-30 | 21:29:05

Sandžačke igre otvorene su danas na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, a predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin rekao je tom prilikom da one čuvaju i razvijaju regionalni identitet Sandžaka.


"Dragi sportisti, gradjani Sandžaka, dragi gosti iz zemlje i sveta, pripala mi je čast da otvorim ove igre, da poželim svim sportistima uspeh u takmičenju. Ovih igara biće dok bude mladih ljudi željnih da se druže i takmiče, prvenstveno u dobročinstvu", rekao je Ugljanin prilikom otvaranja igara.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je na otvaranju 45. Sandzačkih igara naveo da je Novi Pazar grad mladosti, sporta i dobrih ljudi.

"Sandžačke igre su uvek bile i biće simbol sportskog nadmetanja, druženja i spajanja gradova, pre svega iz ovog regiona. Poslednjih godina mnogo smo uložili u sportsku infrastrukturu, što je rezultiralo najuspešnijom sezonom u istoriji pazarskog sporta", kazao je Biševac.

Sandžačke igre su obnovljene posle 11 godina, a na programu su do 2. septembra. Na njima će u devet takmičarskih i tri revijalne discipline nastupiti oko 600 sportista iz Srbije i Crne Gore, a biće prisutni i gosti iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Turske.

Zakletvu u ime sportista na 45. Sandzačkim igrama položio je košarkaš Altin Islamović, a u ime sudija Esma Brunčević.

Zastavu Sandžačkih igara, koju je na jarbol podigao atletičar Elzan Bibić, doneli su kikbokserka Saida Bukvić, atletičarka Teodora Simović, fudbaler Sead Islamović, rukometaš Irfan Ćosović, odbojkašica Mina Ćorović i košarkaš Nenad Slavković.

U svečanom defileu našli su se mladi novopazarski sportisti, članovi Odreda izviđača Sandžak, Kulturno-umetničko društvo mladih i Kulturno-umetničko društvo Golija, koji su se predstavili igrama iz pešterskog i golisjkog kraja, te Kulturno-umetničko društvo Sandžak i Kulturno-umetničko društvo "Isa-beg".


 

Napiši komentar: