Ćeranićev „Ponor“ predstavljen čitaocima

Petak , 2018-08-31 | 21:55:09

Priznati hirurg i slikar Avdo Ćeranić predstavio je večeras u Novom Pazaru svoj drugi roman pod naslovom „Ponor“.


Kako su ocenili recenzenti obimne priče o ponavljanju istorije i čojstvu u bjelopoljskom kraju, odakle autor i potiče, Ćeranić “kao hirurg, mudrošću književnika, vida rane likova poštujući anatomiju viskoih moralnih pravila”.

„Ponor“ vremenski obuhvata 90-te godine prošlog veka, raspad SFRJ i pravi živu paralelu sa dešavanjima na tom malom prostoru tokom Drugog svetskogi rata.

Autor je u obraćanju prisutnima naglasio ljudsku potrebu za preispitivanjem sebe i pronalaženju ravnoteže u duhovnoj i fizičkoj sferi.

“Tek kada sam se oslobodio svakodnevnog pritiska i stresa na poslu (posle nedavnog penzionisanja) stekli su se uslovi da pišem na miru i sa vama (čitaocima) podelim moja sećanja, opažanja i spoznaje, koje kao i svako ljudsko biće imam sačuvane u dubini mozga”, rekao je Ćeranić na promociji u biblioteci “Dositej Obradović”

Avdo Ćeranić je svoj prvi roman objavio početkom godine, ali je večeras rekao da u poslednjih par godina neprestano piše i da u skorijoj budućnosti treba očekivati sledeću knjigu.


 

Napiši komentar: