Pre 33 godine poginuo legendarni fudbaler Partizana Dragan Mance

Ponedeljak , 2018-09-03 | 13:19:45
Pre 33 godine, na današnji dan, poginuo je jedan od najomiljenijih fudbalera Partizana, legenda tog kluba, Dragan Mance.

Mance je poginuo u 23. godini, u saobraćajnoj nesreći, žureći na trening.

Sećanje na njega ne bledi medju navijačima Partizana, a na mladje generacije prenose se priče o talentovanom golgeteru i nezaboravnim golovima, medju kojima i onom protiv Kvins Park Rendžersa, u jednom od najvećih mečeva u istoriji kluba, ali i evropskog i svetskog fudbala, kada su crno-beli napravili veliki preokret i plasirali se u treće kolo Kupa UEFA, u sezoni 1984-1985, (2:6 u Londonu, 4:0 u Beogradu).

Takodje, pamti se i njegov prepoznatljiv stil radovanja, kako klizeći na kolenima sa visoko podignutim rukama proslavlja gol.On je rodjen 26. septembra 1962. godine u Beogradu. Fudbal je počeo da igra u Galenici (sadašnji FK Zemun) od petlića. Ogromnom voljom, zalaganjem i posebno osećajem za gol, brzo je prelazio iz selekcije u selekciju, tako da je već sa nepunih 17 godina postao prvotimac Galenike.

On je 15. septembra 1980. godine prešao u Partizan, za koji je odigrao 279 utakmica i postigao 174 gola. Za reprezentaciju je odigrao četiri utakmice, za mladu reprezentaciju sedam, a za olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije dve utakmice.

Poslednji gol u dresu Partizana postigao je u prvenstvenoj utakmici protiv Budućnosti (2:1) odigranom na stadionu JNA, 1. septembra, samo dva dana pre smrti. Gol je postigao iz penala u osmom minutu.
 

Napiši komentar: