SDA Sandžaka podržala listu Samoopredeljenje

Utorak , 2018-09-04 | 12:35:19

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) podržaće listu Samoopredeljenje, rekao je danas generalni sekretar ove partije Ahmedin Škrijelj.


On je na konferenciji za novinare pojasnio da će ovu listu podržati zbog njenih jasno definisanih ciljeva, među kojima su zaštita, ostvarivanje i unapređenje individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka.

“Ciljevi ove liste su i ostvarivanje i unapređenje prava Bošnjaka na samoupravu, usaglašavanje nacionalne strukture zaposlenih u državnim organima u sandžačkim opštinama sa nacionalnom strukturom stanovništva. Takođe, oni se zalažu za rasvetljavanje i procesuiranje zločina počinjenih nad Bošnjacima u Sandžaku od 1990. godine do danas, kao i za brigu o porodici, unapređenju bošnjačkog identiteta i tradicionalnih vrednosti, ali i izgradnji bošnjačkih nacionalnih i sandžačkih institucija, kao i rešavanje statusa bošnjačkog naroda i Sandžaka”, rekao je Škrijelj.

On je na pitanje radija Sto plus rekao da će javnost narednih dana biti upoznata sa ostalim detaljima ove liste, ne precizirajući ko će biti njen nosilac.

Škrijelj nije želeo da komentariše ostale liste za koje se u javnosti poslednjih dana čuje da će biti formirane, već je izrazio očekivanje da će i druge bošnjačke partije podržati listu Samoopredeljenje.

Izbori za nacionalne savete manjina u Srbiji biće održani 4. novembra a rok za podnošenje izbornih lista je do 19. oktobra u ponoć.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: