Prekvalifikacijom lakše do posla

Cetvrtak , 2018-09-06 | 12:02:13

U okviru programa “Novi Pazar – novi poslovi” raspisan je javni poziv za izbor 30 nezaposlenih osoba iz kategorije teže zapošljivih koji će proći obuku za neko od 10 deficitarnih zanimanja u ovom gradu.


Član Gradskog veća Novog Pazara Fevzija Murić kazao je da je konkurs namenjen povratnicima po readmisiji, Romima i osobama mlađim od 30 godina.

“Oni će imati priliku da se dokvalifikacijom ili prekvalifikacijom obuče za 10 atraktivnih zanimanja što će im omogućiti brzo i lako nalaženje posla. Konkurs je otvoren do 14. septembra i pozivam sve zainteresovane da se prijave”, izjavio je Murić.

Izvršni menadžer Regionalne razvojne agencije Sandžaka (SEDA) Almir Šaćirović kazao je da su zanimanja za koja će se vršiti obuke izabrana analizom tržišta rada i u saradnji sa poslodavcima i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

“U pitanju su zanimanja servisera klima uređaja, računara i mobilnih telefona, tapetara, tesara, kuvara, knjigovođe, kozmetičara, frizera i vozača C i E kategorije. Besplatna obuka će trajati tri meseca nakon koje će oni dobiti zvaničan sertifikat koji će biti merodavan prilikom traženja posla”, rekao je Šaćirović.

On je dodao da se prijavljivanje vrši u prostorijama te Agencije (Ulica 7. juli bb) svakog dana do 15 časova.

Projekat “Novi Pazar – novi poslovi” sprovode lokalna samouprava, Regionalna razvojna agencija Sandžaka (SEDA) i Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC).

Vredan je 200.000 evra od kojih je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju obezbedila 190.000, a ostatak lokalna samouprava Novog Pazara.

Prva faza programa okončana je zapošljavanjem 30 radnika iz kategorije teže zapošljivih kod poznatih poslodavaca koji su dobili po 1.500 evra subvencije za svako radno mesto.

N. Kočović


 

Napiši komentar: