Ćorović: Nova Hitna u funkciji za desetak dana

Petak , 2018-09-07 | 12:17:35

Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović najavio je danas da će nova zgrada Hitne pomoći u ovom gradu biti stavljena u funkciju u drugoj polovini septembra, iako Ministarstvo zdravlja još uvek nije nabavilo svu opremu neophodnu za rad te ustanove.


On je radiju Sto plus izjavio da je Ministarstvo zdravlja raspisalo tender za kupovinu te opreme i da se njeno dopremanje očekuje narednih nedelja.

“Mi ćemo u međuvremenu prebaciti opremu i ljudstvo iz starih prostorija i očekujemo da sa radom i prijemom pacijenata počnemo za desetak dana. Mi već posedujemo adekvatne i relativno moderne instrumente tako da neće biti problema. Novu opremu ćemo stavljati u funkciju kako bude pristizala”, objasnio je Ćorović.

Na tenderu Ministarstva zdravlja, vrednom 10 miliona dinara, biće kupljeni ultrazvučni aparati, pacijent monitori, aparati za reanimaciju, aspiratori i drugi medicinski uređaji.

Lokalna samouprava Novog Pazara je ranije uložila pet miliona dinara u nabavku kancelarijske, kompjuterske opreme i klima uređaja, a deo stvari obezbedio je i Dom zdravlja sopstvenim sredstvima.

Izgradnja i opremanje nove zgrade Hitne pomoći je projekat vredan gotovo milion evra od kojih je Evropska unija, preko programa Evropski Progres, izdvojila 680.000 evra.

N. Kočović


 

  • user thumb
    I

    Ovaj još v.d D.zdravlja

Napiši komentar: