Počela Dečija nedelja

Ponedeljak , 2018-10-08 | 13:58:42

Maskenbalom dece predškolskog i školskog uzrasta i kulturno-zabavnim programom, danas je u Novom Pazaru počela Dečija nedelja koju organizuje Gradska organizacija “Prijatelji dece”.


Predsednica ove organizacije Farisa Fetahović rekla je radiju Sto plus da će Dečija nedelja proteći u znaku brojnih sportskih i zabavnih aktivnosti.

“Za sutra je planirana poseta Dečijem odeljenju Opšte bolnice, a đaci prvaci će zasaditi drvo generacije u Gradskom parku. Biće organizovana i humanitarna akcija u okviru koje će predstavnici osnovnih škola deliti nalepnice prolaznicima za fond “Pomoć deci u nevolji”, rekla je Fetahovićeva.

Ona je dodala da će u sredu biti održana dečija skupština, a u okviru sportskih aktivnosti biće organizovani trka beba i kros za predškolce, kao i sportski susreti osnovnih škola na Rekreacionom centru.

U četvratak je planirana poseta Novopazarskoj banji kao i Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, a nedelja će biti završena posetom gradonačelniku i dodelom nagrada najuspešnijima na konkursu likovnih i literarnih radova.

Dečija nedelja trajaće do petka 12.oktobra a ove godine se održava pod sloganom “Moje je pravo da živim srećno i zdravo”.

Pokrovitelj ove manifestacije je grad Novi Pazar.

E.Đulović


 

Napiši komentar: