Izbori za BNV: Spor oko sastava izbornih komisija

Cetvrtak , 2018-10-11 | 18:33:42

Izborna lista „Vakat je” optužila je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave za mešanje u izborni proces za izbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća i favorizovanje rivalske liste „Za pravdu, pomirenje i bošnjačko jedinstvo“ Muamera Zukorlića.


“Zamenjeni su neki članovi iz redova uposlenika u javnim upravama koje su imenovali načelnici u Tutinu, Sjenici i Novom Pazaru, a na njihova mesta imenovani visoki funkcioneri Zukorlićeve partije”, navodi se u saopštenju liste „Vakat je” .

Nosilac te izborne liste Sait Kačapor u saopštenju za javnost je najavio i krivičnu prijavu zbog promena sastava radnih tela pri izbornim komisijama.

Sam Zukorlić je u izjavi za Sto plus radio potvrdio personalne promene.

On je pojasnio da je njegova izborna lista prethodno tražila da svi učesnici predstojećih izbora za nacionalni savet budu ravnopravno zastupljeni u radnim telima izbornih komisija, "pošto su članovi, koji su i uposlenici u lokalnoj samoupravi, direktno zavisni od nadređenih” i nisu nepristrasni.

“Tražili smo i postigli ravnopravan tretman, odnosno da svaka od tri izborne liste koje su najavile učešće u izborima bude zastupljena sa po trećinom članova”, rekao je Zukorlić.

Izbori za nacionalne savete manjina zakazani su za 4. novembar.

RIK je do sada proglasio tri liste koje će učestvovati u izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

 


 

  • user thumb
    Mirza

    Hahaha krivicna prijava zbog ravnopravne zastupljenosti. Jok Saite , postavi Kasima i Starog deda za clanove komisije.

Napiši komentar: