GU Novi Pazar: Incidenti posledica podrške Beograda Zukorliću

Ponedeljak , 2018-10-15 | 18:27:38

Gradska uprava Novog Pazara saopštila je da su današnji incidenti u lokalnom parlamentu “posledica manjka podrške koju (Muamer) Zukorlić ima u Novom Pazaru i viška podrške koja mu dolazi iz Beograda”.


Oni su naveli da je na zasedanje lokalnog parlamenta “upala grupa Zukorlićevih ljudi sastavljena od nekoliko upošljenika Islamske zajednice u Srbiji, njegove rodbine i privatnog obezbeđenja koje je vitlalo pištoljima kao svojevremeno Šešelj ispred Skupštine Srbije”.

U lokalnoj samoupravi smatraju da se Zukorlić okrenuo metodi stvaranja haosa jer, kako su ocenili, ne može da dobije predstojeće izbore za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

“Grad mu to neće dozvoliti, a naša strategija sada postaje potpuno drugačija. To što smo bili fini i korektni ne znači da smo budale. Građani Sandžaka i bošnjačke partije više neće trpeti njegovu samovolju”, navodi se u saopštenju.

Gradska uprava naglašava da prekida svaku dalju saradnju sa Policijskom upravom u Novom Pazaru jer ne mogu da se oslone na institucije države i jer ona nema nameru da štiti red i mir u ovom gradu.

“Sve predstavnike međunarodne zajednice ćemo obavestiti da u Sandžaku imamo na sceni pokušaj da se instalira novi Ramzan Kadirov koji bi u svoje ruke trebalo da uzme zakon i red”, stoji u saopštenju.

Sednicu Skupštine Novog Pazara obeležila su dva velika incidenta tokom kojih je došlo do vređanja, koškanja i fizičkog obračuna pojedinih odbornika, funkcionera, obezbeđenja i građana koji su želeli da prisustvuju zasedanju lokalnog parlamenta.


 

  • user thumb
    Hasan

    Zukorlic je zlo za ovajnas narod!

Napiši komentar: