GU Novi Pazar: Navodi Džankovića netačni

Sreda , 2018-10-17 | 16:52:57

Gradska uprava Novog Pazara saopštila je danas da su navodi načelnika Policijske uprave Rešada Džankovića da ih nisu obavestili o najavljenom prisustvu građana sednici lokalnog parlamenta, netačni.


Oni su u demantiju dostavljenom medijima naveli da je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac u nedelju, dan pre zasedanja Skupštine, obavestio Džankovića da “postoje naznake da bi pristalice Stranke pravde i pomirenja (SPP) mogle da upadnu u Skupštinu i prekinu njen rad”.

U lokalnoj samoupravi tvrde i da je Biševac pre početka sednice ponovo pozvao šefa policije i zamolio ga da policija bude prisutna u slučaju incidenata jer su procenili da skupštinsko obezbeđenje neće moći da kontroliše situaciju.

“Nakon drugog prekida, kada nam je postalo jasno da će se situacija oteti kontroli, iz kabineta gradonačelnika je upućen mejl načelniku PU Novi Pazar u kome se pismeno traži asistencija policije jer Džanković nije reagovao na ranije telefonske pozive”, navodi se u saopštenju.

Gradska uprava saopštava i da je tokom trećeg, kako ističu, najopasnijeg upada na sednicu predsednica Skupštine Ifeta Radončić više puta pozivala Džankovića, ali da je reakcija policije i tada izostala.

Oni naglašavaju da sednicu Skupštine Novog Pazara nije prekidalo “više građana koji podržavaju različite odborničke grupe”, kako je Džanković naveo u izjavi, već “organizovana grupa upošljenika Islamske zajednice u Srbiji, rodbina i pristalice Zukorlićeve Stranke pravde i pomirenje”.

Načelnik Policijske uprave Novi Pazar Rešad Džanković juče je odbacio optužbe lokalne samouprave za pasivnost tokom incidenta u gradskoj skupštini.

On je u saopštenju za javnost naveo da policija nije prethodno obaveštena o interesovanju građana da prisustvuju sednici u kojem bi lokalna samouprava navela da "nije u mogućnosti" da angažovanjem svojih službi održi red na sednici.

N. Kočović


 

Napiši komentar: