Tri nagrade za Korešpodenciju na međunarodnom festivalu u Vršcu

Ponedeljak , 2018-10-29 | 13:33:03
Predstava „Korešpodencija“, Borislava Pekića i Borislava Mihajlovića Mihiza u režiji Gorčina Stojanovića, dobila je tri priznanja na upravo završenom Međunarodnom pozorišnom festivalu „Vršačka pozorišna jesen”.Anica Dobra je proglašena za najbolju glumicu festivala dok je Branislav Lečić je dobio nagradu za najboljeg glumca.  Sama predstava je po oceni publike proglašena najboljom, sa ocenom 4,66. 
Anica Dobra je ovo priznanje dobila za lik Milice Njegovan, dok je Branislavu Lečiću za ulogu Simeona Njegovana Lupusa žiri u sastavu glumica Jelica Sretenović, glumac Mihajlo Nestorović i reditelj Andrej Nosov, proglasio za najboljeg glumca.Najvišom ocenom 4,66 publika je na tradicionalnoj 26. Vršačkoj pozorišnoj jeseni nagradila „Korešpodenciju”! Pored Anice Dobre i Branislava Lečića, sjajnu ekipu predstave čine i: Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidković. 
Korešpodencija koja je osvojila više od 10 nagrada na festivalima u zemlji i regionu, biće na repertoaru Zvezdara teatra 10, 12, 24. i 29. novembra, dok će se 5. novembra predstavu moći da vidi publika na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu.


 

Napiši komentar: