Šešelj: Ljajić šef narko kartela

Utorak , 2018-10-30 | 12:27:42

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj optužio je danas u Skupštini Srbije potpredsednika Vlade Rasima Ljajića da je vodja jednog od najjačih narko kartela na području Srbije, što je naišlo na burno negodovanje Ljajićevih poslanika iz Socijademokratske partije Srbije (SDPS), koji su te navode odbacili i napustili skupštinsku salu.


Šešelj je na početku sednice u okviru postavljanja pitanja rekao da policija ima sva operativna saznanja da je Ljajić jedan od vodja najvećeg kartela, ali da ipak ne čini ništa.

On je kazao i da Rasim Ljajić ima lažnu diplomu Medicinskog fakulteta navodeći da je studirao u Sarajevu i da je rat izbio kada je bio četvrta godina studija, a da se potom "iznenada pojavio sa gotovom diplomom".

Šešelj je kazao i da Ljajićeva partija "sadaka" partija, odnosno jedna od onih koje nisu u stanju da samostalno predju census, pa se zbog toga "prikopčaju" za neku veliku partiju, da bi se "dočepali" nekoliko poslaničkih mandata.

On je kazao da takve partije onemogućavaju normalan rad parlamenta, jer posle izbora formiraju posebne poslaničke grupe, zbog čega je zatražio da se Poslovnikom onemogući da partija koja nije nastupala samostalno na izborima formira samostalni poslanički klub.

Poslanici SDPS su na sednici reagovali na iznete optužbe i dobacivali Šešelju da je ratni zločinac, dok je predsednica parlamenta Maja Gojković pokušavajući da umiri situaciju odredila pauzu od pet minuta.

Gojković je tražila od obe poslaničke grupe da prestanu da dobacuju jedni drugima i rekla poslanicima SDPS da niko do sada za vreme poslaničkih pitanja nije reagovao kao oni.

"Ovde se svašta čuje za vreme postavljanja pitanja. Niko još nije reagovao kao vi. Svašta se govori i postavljaju pitanja o Aleksandru Vučiću. Niko nije ovako reagovao", rekla je Gojković.

Ona je kazala i da je pravo poslanika da postavlja pitanja.

"A da li je istina ili nije videćemo, polako", dodala je Gojković.


 

Napiši komentar: