SDPS: Šešelj pomaže Zukorliću, političkom gubitniku

Utorak , 2018-10-30 | 12:36:21

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Milorad Mijatović kazao je danas da Rasim Ljajić nema ni prekršajnu prijavu, a da ga napada Šešelj, osudjeni ratni zločinac, te da su na političkoj sceni Srbije došle do izražaja snage, koje žele u potpunosti da "zagade politički prostor".


On je kazao da je Šešeljev napad na Ljajića orkestriran kako bi pomogao "političkom gubitniku" Muameru Zukorliću pre izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina.

Mijatović je rekao i da oni na sednici parlamenta neće učestvovati, ali da će davati kvorum za glasanje.

Upitan da li su ljuti na koalicione partnere, on je kazao da su oni državotvorna stranka i da ne žele nepotrebno da izazivaju krizu, ali da će sa koalicionim partnerima razgovarati o svim stvarima i tražiti rešenje iz te situacije.

"Mi smo stranka koja dosledno sprovodi ono što piše u koalicionom dogovoru. Mi ćemo to i dalje činiti, a svoj protest smo izrazili protiv stranke koju vodi osudjeni ratni zločinac iz SRS, koja je kancer na politčkom nebu Srbije", rekao je Mijatović.

Lider radikala je ranije optužio Ljajića da je "jedan od vođa narko kartela i da ima lažnu diplomu Medicinskog fakulteta u Sarajevu".


 

Napiši komentar: