Kačapor: Borićemo se za očuvanje identiteta Bošnjaka

Sreda , 2018-10-31 | 23:33:08

Nosilac liste “Vakat je” na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) Sait Kačapor rekao je večeras u Novom Pazaru da će se ova lista boriti za ujedinjavanje Islamske zajednice (IZ), identitet i posebnost Bošnjaka u Srbiji.


On je na završnoj konvenciji pred izbore 4. novembra naglasio da će se boriti za bosanski jezik, kvalitetne udžbenike, javnost u izradi i realizaciji projekata, ali i dobre međuljudske odnose.

“Mi smo sasvim sigurno jedina lista koja je napravila platformu, jedina intelektualna snaga koja zna da će napraviti dobre projekte. BNV će biti vaše, neće biti moje, i ono treba narodu jer je za Bošnjake to najveći organ u ovoj zemlji”, rekao je Kačapor.

Prema njegovim rečima, Bošnjaci treba da većinskom srpskom narodu pokažu da poštuju njihovu kulturu i običaje i na taj način im poruče da i oni treba da poštuju bošnjačku kulturu i običaje.

"Borićemo se za dobrosusedske odnose, ali i dati doprinos da se otvore poglavlja 23. i 24. jer se bez nas to ne može učiniti”, naveo je Kačapor.

Podršku izbornoj listi “Vakat je” dao je i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, koji je okupljenim simpatizerima u Kulturnom centru poručio će ta lista biti ubedljivi pobednik predstojećih izbora.

“Četvrti novembar za Bošnjake predstavlja test inteligencije i zrelosti i kako vreme odmiče nemam nikakvu dilemu da ćemo mi taj test položiti”, rekao je Ljajić.

Posle jučerašnjih optužbi u Skupštini Srbije i medijima, Ljajić je rekao da "niko ne može glasati za koaliciju koju je stvorio Vojislav Šešelj (Zukorlićeva lista Matica bošnjačka)".

On je pozvao Bošnjake da ne propuste šansu, pokažu potrebnu zrelost i političku snagu, "jer posle ovoga ništa više neće biti isto".

"Drugi su, misleći da rade na našu štetu, radili u našu korist i ja verujem da nećete imati dilemu i da ćete glasati za listu koja je najbolja”, naveo je Ljajić.

Završnoj konvenciji liste "Vakat je" prisustvovali su predstvanici gradskog odbora LDP-a, Stranke za Sandžak (SZS), Sandžačke narodne partije (SNP) i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Skup su obezbeđivale jake policijske snage, jer su gotovo u isto vreme predstavnici liste “Matica bošnjačka” održavali završni skup na Gradskom trgu.

Izbori za nacionalne savete manjina u Srbiji zakazani su za 4. novembar.

E.Đulović


 

Napiši komentar: