Ugljanin: Svi zajedno ka istom cilju

Cetvrtak , 2018-11-01 | 21:07:06

Nosilac liste “Samoopredjeljenje” Sulejman Ugljanin poručio je večeras da će, ukoliko oni dobiju podršku na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), Bošnjaci dobiti status konstitutivnog naroda u Srbiji, a Sandžak autonomiju.


On je na završnom skupu u novopazarskoj hali Pendik kazao da je to njihovo pravo i da bi i preostale liste trebalo da podrže “Samoopredjeljenje” kako bi “ujedinili glasove Bošnjaka i zajedno krenuli ka istom cilju”.

“Svi zajedno smo dužni da povedemo Bošnjake da ostvare svoja prava, ali da ni na koji način ne ugroze prava drugih naroda. Pozovite sve ljude da nam se pridruže, da Bošnjacima vratimo ranije stečeni status naroda, koji smo imali u velikoj Jugoslaviji, i da se prizna autonomija Sandžaka koju smo izglasali na referendumu 1991. godine”, rekao je Ugljanin.

Aktuelni predsednik BNV pozvao je sve Bošnjake da stvore pozitivnu atmosferu na izborima, a svojim pristalicama poručio da “ne osporavaju tuđe glasove, ali da ne dozvole i da neko uzme njihove”.

Ugljanin je naglasio i da u nedelju ne sme biti borbe među Bošnjacima, niti pobednika i poraženih.

“Najveći poraz po nas bi bio kada bi bilo pobednika i poraženih. Mi ne želimo da pobeđujemo Bošnjake, pridružite nam se svi da zajedno pobedimo bedu, nerazvijenost i da ostvarimo svoja prava”, istakao je Ugljanin.

Izbori za nacionalne savete manjina u Srbiji zakazani su za 4. novembar, a Bošnjaci će birati između četiri liste - “Samoopredjeljenje”, “Matica bošnjačka” “Vakat je” i “Stari dedo”.

N. Kočović


 

Napiši komentar: