EU podržava projekte u oblasti jačanja socijalne kohezije

Utorak , 2018-11-06 | 19:02:46

Javni poziv programa EU PRO “Slažemo se”, preko kojeg će Evropska unija (EU) sa 400 hiljada evra podržati projekte u oblasti jačanja socijalne kohezije u 32 nacionalno mešovite sredine, predstavljen je danas u Sjenici.


Saradnica programa za socijalnu koheziju Biljana Kerić izjavila je radiju Sto plus da će javnim pozivom biti obuhvećeni projekti sa temama zaštite marginalizovanih grupa, ostvarivanja prava nacionalnih manjina kao i za međuetničku saradnju i povezivanje regiona gde žive različite nacionalne manjine.

“Postoje dve vrste projekata, prva je vradna od 15 do 30 hiljada evra, gde je obavezna međuopštinska saradnja, dok se u okviru druge vrste projekti organizuju u pojedinačnim opštinama i finansiraju se u iznosu od 10 do 15 hiljada evra”, rekla je Kerić.

Ona je dodala da su na predstavljanju poziva u Sjenici predstavnici civilnog društva i lokalnih samouprava izneli brojne ideje.

Razvojni program EU PRO realizuje se od početka godine, Evropska unija podržava ga sa 25 miliona evra i ima za cilj da doprinese ravnomernijem društvenom i ekonomskom razvoju Srbije.

D. Selmanović


 

Napiši komentar: