Tramp rekao da se nada saradnji s demokratama

Sreda , 2018-11-07 | 21:47:31
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da se nada saradnji sa demokratama, koji su preuzeli kontrolu Predstavničkog doma Konhresa, posebno u pronalaženju kompromisa u oblasti zdravstva i infrastrukture.

"Nadam se da ćemo raditi zajedno naredne godine kako bismo nastavili da pružamo rezultate američkom narodu", rekao je Tramp na konferenciji za novinare u Beloj kući.

Tramp je takodje pozdravio "veliki dan" za republikance koji su zadržali kontrolu u Senatu.

"To je veliki dan, to je neverovatan dan. Republikanska stranka je uspela da prkosi istoriji i osvoji većinu u Senatu, a značajno je osujetila ranije prognoze rezultata za Predstavnički dom", ocenio je Tramp.

Prema listu Njujork tajms, demokrate bi u Predstavničkom domu trebalo da imaju 229 a republikanci 206 mesta, a u Senatu će republikanci imati 53 mesta od ukupno 100.

Tramp je na istoj konferenciji za novinare rekao da ga uopšte ne zabrinjava istraga o ruskom mešanju tokom predsedničke izborne kampanje 2016.

"Uopšte nisam zabrinut zbog istrage jer je to prevara", rekao je američki predsednik koji je dodao da neće okončati istragu iako je pre nekoliko meseci rekao da je to "lov na veštice".

Tramp zadovoljan napretkom u pregovorima sa Severnom Korejom

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je "veoma srećan" kako se odvijaju pregovori sa Severnom Korejom o denuklearizaciji, iako je otkazan sastanak o tom pitanju tokom ove nedelje, navodeći da to nije toliko hitno.

Tramp je na konferenciji za novinare u Beloj kući posle izbora u SAD rekao da će drugi samit s liderom Severne Koreje Kim Džong Unom biti održan početkom naredne godine, ne precizirajući tačan datum ni mesto.

Na prvom samitu održanom 12. juna u Singapuru, Tramp i Kim su se dogovorili o denuklearizaciji ali stručnjaci smatraju da od tada nije učinjen veliki napredak.
 

Napiši komentar: