Čelnici opština i ministri o projektima

Petak , 2018-11-09 | 16:03:01

Čelnici Novog Pazara, Tutina i Sjenice su o najvažnijim tamošnjim infrastrukturnim projektima danas razgovarali s ministarkom gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zoranom Mihajlović i s ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasimom Ljajićem.


Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je rekao da je za njegov grad najvažnija izgradnja drumske obilaznice, čime bi se rešilo pitanje tranzitnog saobraćaja, kao i izgradnja puta na ulasku u Novi Pazar od Banjske petlje.

"Novi Pazar ima više od 120.000 stanovnika i veliki turistički potencijal. Izgradnjom pomenutih saobraćajnica značajno ćemo unaprediti kvalitet i bezbednost putne infrastrukture", rekao je on.

Predsednik Opštine Tutin Kenan Hoti je istakao da je za njegov grad jedan od prioriteta izgradnja međudržavnog regionalnog puta Tutin-Rožaje, u dužini od sedam kilometara, i izgradnja kružnog toka na ulazu u Tutin, gde se spajaju tri regionalna puta.

Infrastrukturni projekti prioritet su i opštine Sjenica.

"Sjenica ima veliki broj naselja i razudjenu putnu infrastrukturu. Za nas je najvažnija izgradnja kružnog toka u gradu, iz bezbednosnih razloga, kao i rekonstrukcija dve velike ulice – Pešterske i Milorada Jovanovića, zbog velikog broja učenika. Izgradnja raskrsnice bi umnogome rešila te probleme", rekao je Muhedin Fijuljanin, predsednik Skupštine Opštine Sjenica.

Mihajlović je, kako je saopštilo njeno ministarstvo, rekla da je "cilj sastanka da definišemo infrastrukturne prioritete u tri lokalne samouprave. Za razliku od naših prethodnika, ova vlada je posvećena tome da vam pomogne u rešavanju pitanja važnih za gradjane Novog Pazara, Sjenice i Tutina".

Istakla je da su tim Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i stručnjaci iz javnih preduzeća na raspolaganju opštinama da bi pomogli pripremu dokumentacije i sprovodjenje projekata.

Ljajić je zahvalio ministarki Mihajlović zbog podrške i svemu do sada uradjenom za te tri opštine.

"Mnogo se ranijih godina pričalo o projektima.., ali ništa nije uradjeno. Sada, osim puta Novi Pazar-Tutin, čija realizacija počinje na proleće, možemo da razgovaramo i o drugim važnim projektima za ove krajeve", rekao je Ljajić.

Mihajlović je najavila pomoć države pri izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Novom Pazaru.

Ministarka je na sastanku pohvalila Novi Pazar zbog broja izdatih rešenja o ozakonjenju i istakla da se u tom gradu uspešno sprovodi projekat EU IPA za izgradnju kuća za Rome.


 

  • user thumb
    Adem

    Pa dobro je...da se definisu problemi...A obilaznica 20 godina 2 km...nista bolje ne odslikava nesposobnost vlasti kao obilaznica.

Napiši komentar: