KC Novi Pazar dobija najsavremeniju bioskopsku opremu

Utorak , 2018-11-13 | 13:29:23

Grad Novi Pazar raspisao je tender za nabavku laserskog projektora i audio opreme neophodne za rad bioskopa u okviru Kulturnog centra, dok će ta ustanova kupiti novo platno i izvršiti remont elektro-cugova, saznaje radio Sto plus.


Direktor Kulturnog centra Husein Memić kazao je gostujući u “Plusiranju” da se radi o najsavremenijoj opremi koju ima mali broj bioskopa u Srbiji.

“U pitanju je laserski projektor najsavremenije tehnologije, sa znatno boljim kvalitetom slike i vekom trajanja od projektora sa lampom. Takođe, planirana je kupovina i najmodernije audio opreme koja će omogućiti našim posetiocima da uživaju u najboljem filmskom zvuku u Srbiji”, rekao je Memić.

On je istakao da je tender za nabavku projektora, audio i prateće opreme vredan oko 12,3 miliona dinara, a da su dve trećine sredstava obezbedili Filmski centar Srbije i Ministarstvo kulture, a ostatak lokalna samouprava.

Kulturni centar će iz svojih sredstava izdvojiti 1,4 miliona dinara za kupovinu platna i remont elektro-cugova.

Memić očekuje da će bioskop sa novom, savremenom opremom, početi da radi tokom januara sledeće godine.

“Na taj način ćemo imati potpuno novi bioskop, imaćemo redovan filmski repertoar i sami ćemo odlučivati o njemu, nećemo zavisiti od emitera i distributera. Takođe, ostvarivaćemo veći prihod jer sada nećemo novac od prodatih karata deliti sa distributerima i emiterima”, istakao je direktor Kulturnog centra.

On je najavio da će Kulturni centar obezbediti i dodatne sadržaje koji nude savremeni bioskopi.

Rok za prijavljivanje na tender za kupovinu projektora, audio i prateće opreme je 10. decembar, dok će javna nabavka platna biti uskoro raspisana.

N. Kočović


 

Napiši komentar: