Fudbalska reprezentacija u problemima zbog povreda. Krstajić: To je život

Petak , 2018-11-16 | 17:43:48
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da njegova ekipa ima mnogo problema zbog povredjenih igrača, ali da se bez njih mora i da je bez obzira na sve želja pobeda protiv Crne Gore.

"Mora se bez onih kojih nema, to je život i posao, da krećemo u borbu sa snagama koje imamo. Svaku utakmicu želimo da pobedimo bez obzira na sve. Osećam da napredujemo u svakom smislu, ekipa raste", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija protiv Crne Gore u Ligi nacija neće moći da računa na povredjene Sergeja Milinković-Savića, Marka Dmitrovića, Filipa Kostića i Ljubomira Fejsu.

Prošlo okupljanje nisu igrali Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov i Adem Ljajić, a Krstajić je naveo da je to bio veliki hendikep, ali da je ekipa pokazala karakter.

On je naveo da prati dešavanja u Crnoj Gori i da očekuje dobru utakmicu.

"Poštujemo Crnu Goru kao reprezentaciju i selektora Ljubišu Tumbakovića, koga gledam kao šefa. Možemo da napravimo iskorak i ostvarimo zacrtani cilj, da budemo prvi u grupi", kazao je Krstajić.

Selektor je najavio moguću promenu formacije, s obzirom na odličnu formu mnogih reprezentativaca Srbije.

"Prvi put u poslednje vreme su skoro svi standardni i bitni faktori u svojim timovima. Mnogo je važno da izadjemo kao tim onako kako treba. Može se desiti da promenimo taktiku, da se možda pojavimo u neočekivanoj formaciji. Menjali smo sastav do sada, taktiku ne, moglo bi da se desi i da promenimo taktiku, iz razloga jer imamo kvalitetne igrače koji mogu da odgovore na svojim pozicijama onako kako treba. To je luksuz u ovom momentu za mene, a možda i mali problem. Ima momaka koji očekuju šansu, voleo bih kada bi mogla 23 igrača da budu na terenu", rekao je Krstajić.

Upitan ko će izvoditi penale, s obzirom na to da je Dušan Tadić dosad promašio dva, Krstajić je odgovorio: "Odlučio sam da Dušan Tadić sam odlučuje ko će da izvede penal".

Srbija će se u subotu od 15.00 sastati s Crnom Gorom u petom kolu Lige nacija. Potom joj u utorak sledi poslednji duel u grupi protiv Litvanije.
 

Napiši komentar: