Hadžifejzović kupio objekte TK “Raška”

Cetvrtak , 2018-12-20 | 15:40:33

Novopazarac Amer Hadžifejzović kupio je za 78 miliona dinara fabriku za preradu otpadnih voda, kotlaru i još nekoliko pomoćnih objekata Tekstilnog kombinata “Raška” u stečaju, saznaje radio Sto plus.


On je ugovor o kupoprodaji zaključio u sredu sa stečajnim upravnikom nekadašnjeg giganta ovdašnje privrede Zoranom Milosavljevićem, a nakon što je lokalna samouprava Novog Pazara odustala od kupovine tih objekata zbog, prema njihovoj proceni, nerealno visoke cene.

Podsećamo da je Grad početkom decembra ponudom od 84 miliona dinara pobedio na javnoj licitaciji za njihovu kupovinu, što je bila gotovo šestostruko veća cena od početnih 15,2 miliona dinara.

Ponuda Hadžifejzovića, kao fizičkog lica, je bila druga najbolja i on će imati rok od 15 dana da isplatom svih 78 miliona dinara postane vlasnik objekata TK “Raška”.

Objekti koje je kupio nalaze se na parcelama 10897/9, 10897/46, 10897/48 i 10897/49, a koje je lokalna samouprava predvidela za izgradnju toplane na biomasu. 

Šta će biti od tog projekta, vrednog 3,6 miliona evra, za sada nije poznato, a prema nezvaničnim informacijama, gradska uprava nema alternativnu lokaciju za izgradnju toplane na biomasu.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Bog nam dao

    Zasto se nova gradska toplana ne pravi u novopazarskoj banji gde ima tople vode u izobilju ?!!

Napiši komentar: