Sneg pravi probleme, ali su putevi prohodni

Sreda , 2019-01-09 | 12:26:00

Rukovodilac službe za održavanje puteva u kompaniji “Novi Pazar put” Nermin Ljajić izjavio je za radio Sto plus da su sve saobraćajnice koje oni održavaju prohodne, ali da se saobraćaj zbog snega odvija otežano.


“Najteža situacija je na putnim pravcima ka Sjenici i Pešterskoj visoravni, kao i na Goliji. Naše ekipe su konstantno na terenu, u čišćenje snega i na održavanju puteva uključeno je 19 kamiona, šest kombinirki, tri snegočistača i druga mehanizacija. Apelujem na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme, a podsećam i da je u višim predelima Novog Pazara, Sjenice i Tutina zabranjen saobraćaj za teretna vozila”, kazao je Ljajić.

Tehnički direktor JKP “Gradska čistoća”, koje je zaduženo za čišćenje gradskih ulica u Novom Pazaru, Dino Skenderović rekao je da su sneg dočekali spremno i da su mehanizacija i radnici u sve tri smene na terenu.

“Ulice se čiste po unapred utvrđenim prioritetima, prvo uži centar grada, prostor ispred javnih ustanova, a potom viši delovi grada i naselja na periferiji”, istakao je Skenderović.

On je dodao da će zbog snega biti redukovano iznošenje smeća iz viših delova grada, ali da će i to, kako ulice budu čišćene, ubrzo biti normalizovano.

Sneg u Novom Pazaru neprekidno pada već 12 sati i dostigao je visinu od desetak centimetara.

N. Kočović/E. Đulović


 

Napiši komentar: